.  

.

Guasha/Traditionele Chinese Schraaptherapie

Wat is Guasha?

Guasha is de chinese variant van de schraap-techniek die in vele landen van Zuidoost-Azië plaatsvindt en die al meer dan duizenden jaren oud is. Deze schraaptechniek wordt in deze landen veelal gebruikt als een huis-tuin-en keukenmiddel bij gezondheidsklachten. In China heeft men deze methode onder de loep genomen en die via medische studie en door middel van praktische toepassingen uitgediept en op een medische wetenschappelijke basis gestoeld.

Wat gebeurt er nu precies?

Afvalstoffen die we binnen krijgen door stress, voeding, spanning, milieuvervuiling, elektro-smog (tv, computer, gsm etc.), medicatie, roken, alcohol enz. worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. In het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaam aan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten. Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort "zuiging" onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. Door het schrapen over de huid, wat de afvalstoffen samen met minimale partikels bloed omhoog brengt, ontstaan er rode vlekken in de huid, de Sha. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de vreemde indringers (afvalstoffen/toxines) in het bindweefsel af te voeren.

Toepassingen

Guasha kan worden toegepast bij honderden verschillende klachten en ziekten. De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit: Alle pijnsyndromen, Nek-en Schouderklachten, Hoofdpijn/Migraine, Rugklachten, RSI, Stress/Burn-out, Reuma, Bronchitis/Astma, Verteringsstoornissen, Stofwisselingsstoornissen, Hoge bloeddruk, Hooikoorts.